,

Εμείς δεν λέμε απλώς «Όχι»… Εμείς διδάσκουμε πώς να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το Bullying!

Ένα βιωματικό Σεμινάριο καταπολέμησης του Σχολικού εκφοβισμού παρακολούθησαν οι σπουδαστές Παιδαγωγικών του ΙΙΕΚ American. Ο Δρ Σάββας Παπαπέτρου, Λέκτωρ Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ειδικός σε θέματα Ψυχολογίας και Κοινωνιολογίας, με επεξηγηματικό τρόπο και παρακινώντας τους σπουδαστές να συμμετέχουν, ανέλυσε τόσο τα σημαντικότερα αίτια εμφάνισης του φαινομένου του bullying, όσο και τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους καταπολέμησής του εντός της εκπαιδευτικής μονάδας.

Το Σεμινάριο έδωσε έμφαση στην περιγραφή των λεκτικών, ψυχολογικών και σωματικών μορφών εκφοβισμού που συναντώνται στο σχολικό περιβάλλον, αναδεικνύοντας παράλληλα τους τρόπους με τους οποίους μπορεί ένας εκπαιδευτικός να αντιμετωπίσει κάθε μορφή του. Ο Δρ Παπαπέτρου επέμεινε στη βιωματική ροή του Σεμιναρίου, δίνοντας συχνά το λόγο στους σπουδαστές και επισκέπτες που παρευρέθησαν στο Σεμινάριο, με σκοπό να τους προβληματίσει, να τους προτρέψει στη διατύπωση των δικών τους απόψεων και να τους ωθήσει στο να αντιληφθούν τη σοβαρότητα και την ανάγκη καταπολέμησης του φαινομένου. «Η αδιαφορία μπροστά στο φαινόμενο, από την πλευρά των εκπαιδευτικών, είναι εγκληματική», τόνισε ο κ. Παπαπέτρου, κλείνοντας το Σεμινάριο. Οι παρευρισκόμενοι έδωσαν θερμά συγχαρητήρια στον ομιλητή για την άψογη και βιωματική παρουσίασή του.

Το ΙΙΕΚ American Education διενεργεί Σεμινάρια που επεκτείνουν τις γνώσεις και δεξιότητες των σπουδαστών, με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση για όλες τις σύγχρονες εξελίξεις σε μια άκρως ανταγωνιστική αγορά εργασίας. Η αποτελεσματική εξειδίκευση συνεισφέρει στην ευκολότερη ένταξη και επαγγελματική ανέλιξη των σπουδαστών.

ΙΙΕΚ American: Κορυφαία εκπαίδευση – καταξιωμένοι επαγγελματίες!

Print Friendly, PDF & Email
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcmVzdWx0cy5pdC5taW5lZHUuZ292LmdyLyIgaGVpZ2h0PSI0MDAiIHdpZHRoPSI3MDAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6bm9uZTsiPjwvaWZyYW1lPg==