,

Κορυφαία Εκδήλωση για τον Τουρισμό από το ΙΙΕΚ American με τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Μια από τις σπουδαιότερες εκδηλώσεις της χρονιάς που αφορά στον Τουριστικό κλάδο διοργανώθηκε, με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από το ΙΙΕΚ American Education.

Η Εκδήλωση με γενικό τίτλο «Vocational Training in Tourism Sector: Small secrets for big business«, προσέλκυσε πλήθος σπουδαστών και αποφοίτων Τουριστικών Επαγγελμάτων απ’ όλη την Ελλάδα!

Σκοπός της εκδήλωσης, την οποία συντόνισε άψογα ο γνωστός δημοσιογράφος Δημήτρης Στάμου, ήταν να ενημερώσει τους σπουδαστές και αποφοίτους του Τουριστικού κλάδου για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της «βαριάς βιομηχανίας» της χώρας, αλλά και για τις διεθνείς εξελίξεις στην τουριστική αγορά, καθώς και για τις γενικότερες προοπτικές απασχόλησης των σπουδαστών/αποφοίτων του κλάδου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΙΙΕΚ American Κα Ι. Τσαχάκη. Η κ. Τσαχάκη αναφέρθηκε στη σημασία της εκπαίδευση στον κλάδο του Τουρισμού, ο οποίος συνεχώς εξελίσσεται, απαιτώντας συνεχή κατάρτιση από τους εμπλεκόμενους, ώστε να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα της Αγοράς. Έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι το ΙΙΕΚ American έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη σημαντικών καινοτομιών, με σκοπό τη βελτιστοποίηση των εκπαιδευτικών υπηρεσιών. Καινοτομίες, όπως το σύστημα Mentoring, η εφαρμογή της Μεθόδου Πολλαπλής Νοημοσύνης, η συνεργασία με κορυφαίους εκπαιδευτικούς φορείς και Πανεπιστήμια του Εξωτερικού για τη διενέργεια εξειδικευμένων σεμιναρίων, αποτελούν, τόνισε η Κα Τσαχάκη, σημαντικά πλεονεκτήματα για τους σπουδαστές του ΙΙΕΚ American, δίνοντάς τους προβάδισμα σ’ ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον και τομέα.

Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο Κος Νότης Μαρτάκης, Πρόεδρος του MTC GROUP, ο οποίος ανέλυσε τα δεδομένα, τις τάσεις και τις προοπτικές του Τουρισμού. Ο κ. Μαρτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ακόμα πολλά να αξιοποιήσει, καθώς αποτελεί μια χώρα με τεράστιες δυνατότητες τουριστικής εκμετάλλευσης. «Πουλάμε Ελλάδα, όχι ΤΗΝ Ελλάδα», κατέληξε, με το ακροατήριο να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Στο βήμα ανέβηκε, κατόπιν ο  Δρ Κωνσταντίνος Κουσκούκης, Καθηγητής Δερματολογίας, ο οποίος αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού υγείας. Ο κ. Κουσκούκης έκανε μια πληρέστατη παρουσίαση αυτής της εναλλακτικής μορφής τουρισμού, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ο τουρισμός και η υγεία θα είναι οι πιο κερδοφόρες «βιομηχανίες» τα επόμενα χρόνια, παρακινώντας τους σπουδαστές να βρουν τον τρόπο να συνδυάσουν αυτούς τους δύο τομείς, ώστε να επιτύχουν θεαματικά αποτελέσματα.

Σειρά είχε ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτιστικής Κληρονομιάς Περιφέρειας Αττικής. Ο κ. Αγγελόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τουριστική ανάπτυξη της οδού Πειραιώς, η οποία έχει εξελιχθεί και μετατραπεί σε κόμβο τουρισμού και Πολιτισμού, καταδεικνύοντας με αυτό το επιτυχημένο παράδειγμα πόσο σημαντικές προοπτικές υπάρχουν ακόμα για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας στη σύγχρονη εποχή.

Μετά το διάλλειμα, στο οποίο οι σπουδαστές Ξενοδοχειακών επέδειξαν μια άψογη επαγγελματική στάση και συμπεριφορά στους παρευρισκόμενους, σερβίροντας φαγητό και καφέ, η εκδήλωση συνεχίστηκε με χαιρετισμό από τον κ. Δ. Κυριακό, Διευθυντή του ΔΙΕΚ Αιγάλεω, σπουδαστές του οποίου παρευρίσκονταν στο Event. Ο κ. Κυριακός εξήρε τη σημασία τέτοιων εκδηλώσεων, καθώς ο Τουρισμός παίζει και θα συνεχίσει να παίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Στη συνέχεια, η εκδήλωση συνεχίστηκε με την ομιλία της κ. Ε. Σιμιτζόγλου, Τομεάρχη Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Σπουδών.

Η κ. Σιμιτζόγλου, αναφερόμενη και σε προσωπικές της εμπειρίες από την πολύχρονη καριέρα της ως Event Manager σε γνωστά ξενοδοχεία της χώρας, ανέλυσε τη σημασία της ποιότητας στην παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών, την οποία αποκάλεσε «κλειδί» για την επιτυχία των επιχειρήσεων του κλάδου.

Κατόπιν, έλαβε το λόγο η κ. Γ. Κακλιά, Τομεάρχης Επισιτισμού. Η κ. Κακλιά μίλησε για τον καίριο ρόλο του Επισιτισμού στην ανάπτυξη του Τουρισμού, κάνοντας λόγο για πρωτοκαθεδρία της Ελλάδας σε παγκόσμιο επίπεδο, που ακόμα δεν έχει προβληθεί σωστά.

Ο τελευταίος ομιλητής, Δρ Δ. Γκίκας, Διευθυντής Δράσεων του ΙΙΕΚ American, απήγγειλε Ομηρικό χωρίο, «βρίσκοντας» μ’ αυτόν τον τρόπο τις ρίζες του τουρισμού στην Αρχαία Ελλάδα. Ο Δρ Γκίκας τόνισε ότι η κουλτούρα και ο πολιτισμός μας πρέπει να αποτελέσουν βασικό στοιχείο στην τουριστική πολιτική της χώρας.

Έναν τελευταίο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Υποδιευθυντής του ΙΙΕΚ American, κ. Δ. Μπουζιώτης, ο οποίος εξήρε τον επαγγελματισμό των σπουδαστών του ΙΙΕΚ, που συμμετείχαν στη διοργάνωση. Σπουδαστές δημοσιογραφίας, επισιτισμού, ξενοδοχειακών και τουριστικών σπουδών, έδωσαν βροντερό «παρών» στην εκδήλωση, κερδίζοντας τις εντυπώσεις όλων των παρευρισκομένων.

Το ακροατήριο συμμετείχε, μετά το πέρας των ομιλιών, με ερωτήσεις, αλλά και παρεμβάσεις, δίνοντας τον ιδιαίτερο, ξεχωριστό τόνο που χρειαζόταν, καθώς οι νέοι έπαιρναν το λόγο και δημιουργούσαν συνθήκες αλληλεπίδρασης με τους ομιλητές. Συμμετείχαν στο ακροατήριο σπουδαστές και από τα Δημόσια ΙΕΚ Αιγάλεω και Αργυρούπολης.

Ιδιαίτερη η συμβολή του δημοσιογράφου κ. Δ. Στάμου, ο οποίος συντόνισε άψογα την εκδήλωση, παρενέβη καίρια και με ουσιώδη τρόπο σε πολλές περιπτώσεις, δίνοντας το δικό του «στίγμα που χαρακτηρίστηκε από απόλυτη επιτυχία!

Το ΙΙΕΚ American Education, πρωτοστατώντας συνεχώς σε καινοτόμες δράσεις και εκδηλώσεις, και φιλοδοξώντας να διαμορφώσει τους κορυφαίους αυριανούς επαγγελματίες της Αγοράς, εξελίσσει τόσο την εκπαιδευτική διαδικασία που ακολουθείται εντός της τάξης, όσο και τις επιπλέον δράσεις που ενισχύουν την κατάρτιση και τις δεξιότητες των σπουδαστών του! Γι’ αυτόν το λόγο, εξάλλου ξεχωρίζουμε!

ΙΙΕΚ American: Απόφαση Επιτυχίας!

Print Friendly, PDF & Email
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcmVzdWx0cy5pdC5taW5lZHUuZ292LmdyLyIgaGVpZ2h0PSI0MDAiIHdpZHRoPSI3MDAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6bm9uZTsiPjwvaWZyYW1lPg==