,

Οι σπουδαστές Φυσικοθεραπείας στο Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας

Στους θαυμάσιους χώρους που εδρεύει ο Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας βρέθηκαν οι σπουδαστές Φυσικοθεραπείας, με τη συνοδεία καθηγητών τους. Πρωτόγνωρη εμπειρία για τους σπουδαστές, καθώς μέλη του Συνδέσμου, ο οποίος ειδικεύεται στη χρήση της Ιππασίας για θεραπευτικούς σκοπούς ατόμων με κινητικά προβλήματα, αφού έκαναν μια καταπληκτική ξενάγηση, αναφέρθηκαν στον τρόπο που επηρεάζει η Ιππασία την αποθεραπεία ανθρώπων με χρόνια κινητικά προβλήματα.

Οι σπουδαστές εντυπωσιάστηκαν από τις εγκαταστάσεις και, στη συνέχεια, ήρθαν σε επαφή με τα εκπαιδευμένα άλογα που αυλίζονται στους χώρους του Συνδέσμου. Η γνωριμία με αυτόν τον πρωτοποριακό τρόπο θεραπείας υπήρξε πολύ χρήσιμη. Η ιδιαίτερη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στους ανθρώπους και τα ζώα, η οποία είναι γνωστή από την αρχαιότητα, αλλά και η ψυχολογική σύνδεση που υποβοηθά στη θεραπεία των ασθενών, αποτέλεσαν κεντρικά ζητήματα συζήτησης των σπουδαστών με τα μέλη του Συνδέσμου και τους εκπαιδευτές, καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης.

Το ΙΙΕΚ American διοργανώνει επισκέψεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα, με στόχο την ανάπτυξη επιπλέον δεξιοτήτων για τους σπουδαστές του. Μέσω των εμπειριών και της απευθείας επαφής με χώρους, αλλά και κορυφαίους επαγγελματίες της Αγοράς, οι σπουδαστές αποκτούν ακόμα περισσότερα ερεθίσματα, εξελίσσοντας τις γνώσεις και τα προσόντα που «χτίζουν» ήδη εντός των χώρων διδασκαλίας.

ΙΙΕΚ American: Πρωτοπορούμε στην Εκπαίδευση

Print Friendly, PDF & Email
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcmVzdWx0cy5pdC5taW5lZHUuZ292LmdyLyIgaGVpZ2h0PSI0MDAiIHdpZHRoPSI3MDAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6bm9uZTsiPjwvaWZyYW1lPg==