,

Παιδικά Παραμύθια: Διαχρονική αξία και σημασία

Σε ένα ιδιαίτερο σεμινάριο που πραγματοποίησε η δημοσιογράφος και συγγραφέας Κα Γιώτα Χουλιάρα, οι σπουδάστριες Παιδαγωγικής έμαθαν για τη διαχρονική αξία και σημασία των Παιδικών Παραμυθιών. Με αφορμή πρόσφατη έκδοση βιβλίου της Κας Χουλιάρα με τίτλο «Η σκοτεινή όψη των παραμυθιών», αναλύθηκαν τα κλασικά παιδικά παραμύθια των Αδελφών Γκριμ.

Όπως εξήγησε η συγγραφέας, οι κλασικές πλέον ιστορίες της Κοκκινοσκουφίτσας, της Χιονάτης κλπ, είχαν εντελώς διαφορετικό τέλος, όταν πρωτοεκδόθηκαν. Ο λόγος ήταν ότι το επιμύθιο της εποχής όπου τα περισσότερα παραμύθια δημιουργήθηκαν ήταν τελείως διαφορετικό, καθώς επίσης τελείως διαφορετικό ήταν και το κοινό αυτών των ιστοριών.

Ο καθηγητής Παιδικής Λογοτεχνίας Δρ Δ. Γκίκας εξήγησε, με τη σειρά του, ότι τα περισσότερα παιδικά παραμύθια απευθύνονταν σε πολύ διαφορετικό κοινό, είχαν άλλη στοχοθεσία και δεν προβλεπόταν η ανάγνωσή τους, αρχικά τουλάχιστον, σε μικρά παιδιά.

Η Καθηγήτρια και ιδιοκτήτρια Παιδικού Σταθμού κ. Β . Σωτηριάδη, εξήγησε με τη σειρά της τη σημασία των παιδικών παραμυθιών στη διάπλαση των παιδιών και τόνισε την ανάγκη των νέων εκπαιδευτριών και Βρεφοκόμων να μην αφήσουν τη μαγεία των παραμυθιών να χαθεί από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Το ΙΙΕΚ American Education δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα Παιδαγωγικά Επαγγέλματα, προετοιμάζοντας τους αυριανούς Παιδαγωγούς και διαμορφώνοντας τη νέα γενιά εκπαίδευσης. Έχοντας προχωρήσει, ως εκπαιδευτικός Οργανισμός, σε σημαντικές παιδαγωγικές καινοτομίες, ανοίγει το δρόμο στο μέλλον της Εκπαίδευσης!

ΙΙΕΚ American: Σου αξίζει!

Print Friendly, PDF & Email
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcmVzdWx0cy5pdC5taW5lZHUuZ292LmdyLyIgaGVpZ2h0PSI0MDAiIHdpZHRoPSI3MDAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6bm9uZTsiPjwvaWZyYW1lPg==