,

Σεμινάριο Μουσειακής Αγωγής

Σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και πρωτότυπο σεμινάριο Μουσειακής Αγωγής παρευρέθησαν οι σπουδαστές Παιδαγωγικών και Ξενοδοχειακών Σπουδών. Το σεμινάριο διεξήχθη από την Παιδαγωγό, ειδικό στη Μουσειακή Εκπαίδευση, κ. Σάντρα Παπαλοΐζου.

Η εισηγήτρια μετέτρεψε το εργαστήρι Παιδαγωγικών σε πραγματικό Μουσείο, προσκομίζοντας ομοιώματα ειδωλίων Κυκλαδικής Τέχνης και εντυπωσιάζοντας τους σπουδαστές! Η κ. Παπαλοΐζου εστίασε στους τρόπους ανάπτυξης των παιδαγωγικών δεξιοτήτων που προέρχονται από την Ιστορία και, συγκεκριμένα, από τα ιστορικά μουσειακά εκθέματα που σχετίζονται με τον Κυκλαδικό Πολιτισμό. Έδειξε τρόπους, ώστε τα μικρά παιδιά να ενδιαφερθούν για την ιστορία και τα μουσεία.

Οι σπουδαστές παρακινήθηκαν να συμμετάσχουν και βιωματικά, καθώς η εισηγήτρια παρουσίασε ένα ολόκληρο μάθημα πάνω στη μουσειακή αγωγή, δείχνοντας παιχνίδια και δραστηριότητες που θα μπορούσαν, ειδικά οι σπουδάστριες Παιδαγωγικής, να χρησιμοποιήσουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Έτσι, το σεμινάριο έγινε ιδιαίτερα ενδιαφέρον!

Το ΙΙΕΚ American Education διοργανώνει σεμινάρια που εξειδικεύουν τη μάθηση, προσφέροντας εφόδια και δεξιότητες, ώστε οι σπουδαστές να γίνουν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί στο σύγχρονο περιβάλλον εργασίας.

ΙΙΕΚ American: Σου αξίζει!

Print Friendly, PDF & Email
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcmVzdWx0cy5pdC5taW5lZHUuZ292LmdyLyIgaGVpZ2h0PSI0MDAiIHdpZHRoPSI3MDAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6bm9uZTsiPjwvaWZyYW1lPg==