,

Επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών: Μαθαίνοντας την Ιστορία μας, εκτιμώντας τον Πολιτισμό μας!

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου), το ΙΙΕΚ American επισκέφτηκε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. Ο συνοδός καθηγητής Δρ. Δημήτρης Γκίκας, ξενάγησε τους σπουδαστές στα σημαντικότερα εκθέματα του Μουσείου, όπως τη μάσκα του Αγαμέμνονα και τον Κούρο των Αντικυθήρων, αναδεικνύοντας στους σπουδαστές την αξία του Ελληνικού πολιτισμού και της Ιστορικής διαδρομής του.

ΙΕΚ American επίσκεψη στο αρχεολογικό μουσείο

Σπουδαστές από όλους τους κλάδους, ακόμα κι από αυτούς της Πληροφορικής και της Δημοσιογραφίας, περιηγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου, μένοντας ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι από την τεράστια συλλογή εκθεμάτων της Αρχαιότητας. Από την Κυκλαδική και τη Μινωική περίοδο, έως και τα Αιγυπτιακά εκθέματα, η Ιστορία ξαναζωντάνευε μπροστά στα μάτια των σπουδαστών. Σ’ αυτό βοήθησαν και οι επεξηγήσεις του συνοδού καθηγητή, ο οποίος, υπομονετικά και με την κατάρτιση που διαθέτει, εξηγούσε τη σημασία των εκθεμάτων, εντάσσοντάς τα στην αντίστοιχη ιστορική περίοδο όπου ανήκουν.

Οι σπουδαστές επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ορισμένα από τα εκθέματα, ανάλογα μάλιστα με τις ειδικότητες. Χαρακτηριστικά, οι σπουδαστές Πληροφορικής ενθουσιάστηκαν όταν έμαθαν λεπτομέρειες για τον περίφημο Μηχανισμό των Αντικυθήρων, ο οποίος θεωρείται ο πρώτος υπολογιστής στον κόσμο!

«Η γνώση της Ιστορίας δεν είναι μια γνώση στατική, αλλά μια δεξιότητα δημιουργική! Μας βοηθά να γνωρίζουμε τις ρίζες, τις παραδόσεις, τον πολιτισμό, την κουλτούρα μας. Ταυτόχρονα, μας δείχνει πώς να αξιοποιούμε το παρελθόν, να μαθαίνουμε από αυτό, ώστε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον», ανέφερε ο κ. Γκίκας στους σπουδαστές, όταν η ξενάγηση τελείωσε.

Το ΙΙΕΚ American Education δεν προετοιμάζει μονάχα τους αυριανούς επαγγελματίες της Αγοράς, αλλά και τους ανθρώπους που γνωρίζουν την αξία της πνευματικής ανάπτυξης, τους ανθρώπους που η καλλιέργεια του πνεύματος και του νου συνιστά ιδιαίτερη αξία, τους ανθρώπους που επενδύουν στον Άνθρωπο, που γνωρίζουν την αξία όχι μόνο του χρήματος, αλλά και της ανθρώπινης δημιουργικότητας!

ΙΙΕΚ American Education: Οι σπουδαστές του σήμερα, οι πολίτες του Αύριο!

Print Friendly, PDF & Email
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcmVzdWx0cy5pdC5taW5lZHUuZ292LmdyLyIgaGVpZ2h0PSI0MDAiIHdpZHRoPSI3MDAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6bm9uZTsiPjwvaWZyYW1lPg==