,

Όλος ο κόσμος μιλά… Ελληνικά!

Ένα εξαίρετο σεμινάριο με τίτλο «Ελληνική, η Παγκόσμια Γλώσσα», πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαΐου. Το Σεμινάριο είχε ως κεντρικό θέμα την Ελληνική γλώσσα, ως διεθνή γλώσσα επικοινωνίας και επιστήμης. Εισηγητής του σεμιναρίου, ο Δρ. Δημήτρης Γκίκας, Φιλόλογος, Διδάκτωρ Πολιτικής Φιλοσοφίας και Φιλοσοφίας της Τέχνης του τμήματος Μετάφρασης, Διερμηνείας και Ξένων Γλωσσών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Το Σεμινάριο απευθυνόταν σε όλους τους σπουδαστές και περιείχε μια άκρως ενδιαφέρουσα ανάλυση της ιδιαιτερότητας της Ελληνικής γλώσσας, του αναμφισβήτητου πλούτου που την καθιστούν το καλύτερο γλωσσικό όργανο όχι μόνο για την επικοινωνία, αλλά και για την επιστήμη. Πλήθος επιστημονικών ορολογιών σε πάρα πολλές γλώσσες παρουσιάστηκαν, προβλήθηκαν οι απόψεις πολλών διάσημων ξένων επιστημόνων, ενώ ο κ. Γκίκας παρουσίασε έναν αναλυτικότατο πίνακα με ελληνικές ρίζες των κυριότερων ξένων λέξεων.

Εκεί, όμως που οι σπουδαστές έμειναν εντυπωσιασμένοι, ήταν όταν ο εισηγητής παρουσίασε τις γνωστές Αγγλικές ομιλίες του Ξενοφώντα Ζολώτα, όπου όλες οι λέξεις είχαν Ελληνικές ρίζες!

Το Σεμινάριο τελείωσε με φράσεις της Αρχαίας Ελληνικής που συναντώνται μέχρι σήμερα.

Το ΙΙΕΚ American Education δίνει ιδιαίτερη έμφαση, εκτός από την εξειδικευμένη διδασκαλία, στην απόκτηση και ανάπτυξη ευρύτερων δεξιοτήτων και γνώσεων. Ο σύγχρονος άνθρωπος, παραμένοντας σε μια στείρα εξειδίκευση, δεν διαθέτει τις απαραίτητες εκείνες δεξιότητες που τον καθιστούν ενημερωμένο πολίτη. Επιπλέον, ο Ελληνικός πολιτισμός, ως ο πρώτος πολιτισμός στην Ιστορία που γνώρισε διεθνή διάδοση, διδάσκει στους σπουδαστές μας την αξία του πολυεθνικού περιβάλλοντος ζωής και εργασίας.

ΙΙΕΚ American: Δίνουμε έμφαση στον ολοκληρωμένο άνθρωπο!

Print Friendly, PDF & Email
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcmVzdWx0cy5pdC5taW5lZHUuZ292LmdyLyIgaGVpZ2h0PSI0MDAiIHdpZHRoPSI3MDAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6bm9uZTsiPjwvaWZyYW1lPg==