Απόκτησε την εξειδίκευση που χρειάζεσαι και γίνε ο καλύτερος Barista!

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Ο σκοπός του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος είναι διπλός:

  • αφενός όλοι οι συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις,
  • αφετέρου να αποκτήσουν την πρακτική τεχνογνωσία για την παρασκευή σωστών ροφημάτων καφέ και όχι μόνο.

Μέσω της παρακολούθησης του εκπαιδευτικού προγράμματος θα γνωρίσουν & θα έρθουν σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο του καφέ και θα αντιληφθούν τους λόγους που κάνουν τον καφέ ιδιαίτερο, διαφορετικό και ελκυστικό.

Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα κατέχουν όλες τις βασικές γνώσεις για την τέχνη του καφέ και θα μπορούν να αντεπεξέλθουν επάξια σε ένα ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το σεμινάριο χωρίζεται σε δύο φάσεις:

  • τη θεωρητική προσέγγιση και
  • την πρακτική εξάσκηση

Θεωρητική προσέγγιση

  • Το δέντρο του καφέ
  • Η ιστορική εξέλιξη του καφέ
  • Ο καρπός του καφεόδενδρου
  • Οι ποικιλίες του καφέ
  • Οι σύγχρονοι τρόποι επεξεργασίας του καφέ
  • Οι μέθοδοι καβουρντίσματος
  • Οι τρόποι άλεσης
  • Κατηγορίες καφέ
  • Μηχανές- Εργαλεία- Σκεύη
  • Σοκολάτα- Κακάο
  • Το κακαόδεντρο
  • Η ιστορία του κακάο
  • Οι τρόποι επεξεργασίας του
  • Παρασκευή ροφημάτων με σοκολάτα
  • Παρασκευή ροφημάτων με κακάο
  • Συνδυασμοί ροφημάτων με αλκοόλ
  • Το τσάι
  • Η ιστορία του τσαγιού μέσα στο χρόνο
  • Οι κατηγορίες τσαγιού
  • Οι τρόποι επεξεργασίας του τσαγιού
  • Παρουσίαση & κατανάλωση τσαγιού
  • Λοιπά αφεψήματα & ροφήματα
  • Η δημιουργία & η χρήση της σαντιγί
  • Latte art και Etching
  • Τα υλικά & τα εργαλεία του Latte art και Etching
  • Η εξέλιξη & η λειτουργία των café
  • Ποιοτική Εξυπηρέτηση Πελατών

Πρακτική εξάσκηση:

  • Ελληνικός καφές στο υγραέριο
  • French press
  • Ρυθμίσεις μύλου άλεσης espresso
  • Παρασκευή espresso (ristretto, espresso, lungo)
  • Cappuccino, latte
  • Freddo
  • Irish Coffee
  • Σοκολάτα
  • Ζεστά & κρύα τσάγια
  • Λοιπά ροφήματα & αφεψήματα
  • Υγιεινή ανθρώπων, χώρων & σκευών

 

Το συγκεκριμένο σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • σπουδαστές – αποφοίτους αντίστοιχων σχολών Τουρισμού & Επισιτισμού όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων,
  • σπουδαστές – αποφοίτους διαφόρων σχολών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, που επιθυμούν να εμπλουτίσουν το Βιογραφικό τους Σημείωμα,
  • επαγγελματίες του συγκεκριμένου κλάδου που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν επιπλέον δεξιότητες,
  • νεοεισερχόμενους στον χώρο του καφέ – μπαρ και της καφετέριας που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες προκειμένου να μπορέσουν να εργαστούν αποτελεσματικά στον χώρο αυτό.

Για να συμμετέχετε στο σεμινάριο καθώς επίσης και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα:

Πληκτρολογήστε το επώνυμό σας

Πληκτρολογήστε το όνομά σας

Πληκτρολογήστε το κινητό σας τηλέφωνο

Πληκτρολογείστε το email σας

Please wait...
Print Friendly, PDF & Email
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcmVzdWx0cy5pdC5taW5lZHUuZ292LmdyLyIgaGVpZ2h0PSI0MDAiIHdpZHRoPSI3MDAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6bm9uZTsiPjwvaWZyYW1lPg==